RETAIL MANAGER – SPORTSHOPEN

Arbetsuppgifter 

Som Retail Manager hos Sportshopen har du ansvaret för den operativa driften av våra 14 butiker i Sverige samt personalansvaret för våra butikschefer. I denna spännande roll jobbar du tätt tillsammans med butikschefen för varje enhet i arbetet med att anpassa, följa upp och driva försäljning samt marknadsaktiviteter mot uppsatta nyckeltal. Utöver detta jobbar du också löpande med utvecklingen av bolagets servicenivå i butik samt med att strukturera arbetet kring budgetering och bemanning av butikerna inklusive schemaläggning. Du följer noggrant butikernas utveckling och har regelbundna uppföljningssamtal samt personalmöten tillsammans med butikscheferna. I tjänsten ingår även ansvar för rekrytering av vissa funktioner i varje butik. I denna roll samarbetar du även med våra Commercial Managers och rapporterar till vår VD. Tjänsten innebär också att du är en del i den operativa ledningsgruppen för företaget.

Bakgrund & Profil

För rollen krävs det att du har ett stort eget driv och engagemang. Ditt affärssinne gör att du älskar att utveckla personalen och försäljningen. Som person är du lösningsorienterad och positiv av naturen samt har ett prestigelöst förhållningssätt till din omgivning. Vidare är du strukturerad i ditt arbetssätt samt har god vana att planera, genomföra och komma till avslut i olika projekt som rör butikerna.  Vi ser gärna att du har relevant eftergymnasial utbildning som är meriterande för tjänsten, minst 3-5 års erfarenhet av liknande arbete är både är trygg och stabil samt erfarenhet av att leda och coacha personal.

Tjänsten innebär att du besöker våra butiker löpande och innefattar därför tid ute på fältet varje vecka. Sportshopen har två kontor, Göteborg och Grebbestad, och vilket du utgår ifrån beror på din boendeort. I tjänsten ingår tjänstebil.

Om bolaget

Sportshopen tillhör en av de större enskilda aktörerna i Sverige av försäljning inom sport och fritid. Sortimentet består i huvudsak av sportkläder och skor från ledande märkesleverantörer. Företaget utvecklar, tillverkar och marknadsför även egna varumärken och kläder som ska kunna användas vid aktiviteter i hårt klimat året runt. Genom att långsiktigt samarbeta med märkesleverantörer i kombination med egna varumärken har företaget skapat en omfattande tillväxt.

Företaget har ca 250 anställda och omsätter ca 675 MSEK. Huvudkontoret är placerat i Grebbestad där vi 2012 öppnade Nordens största sportbutik (14 000 m2). År 2018 öppnades även ett kontor i Göteborg. Läs mer på www.sportshopen.com

Tillträde 

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse under hösten 2020.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Sportshopen med kompetensföretaget Omnistaff. Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev till ansok@omnistaff.se. Sista ansökningsdag är 10:e juli, men då vi arbetar med löpande urval av ansökningar får du gärna skicka in din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor är du välkommen att kontakta oss på Omnistaff.

Kontaktuppgifter:

Charlotta Persson 0763-921 838 charlotta@omnistaff.se

Mattias Olsson 0707-922 955 mattias@omnistaff.se