CFO – SPORTSHOPEN

Arbetsuppgifter

Som CFO på Sportshopen ingår du i ledningsgruppen och spelar en viktig roll för företagets tillväxt, affärsutveckling och ekonomistyrning. Du ingår också i den operativa ledningen, vilket innebär ett nära samarbete med operativ ägare, styrelse, VD och de ansvariga för respektive funktion inom försäljning, IT, HR, inköp, logistik, egna varumärken och marknad. 

Rollen som CFO innebär ett strategiskt och operativt ansvar för en ekonomiavdelning med åtta direktrapporterande medarbetare stationerade på kontor i Göteborg och Grebbestad. 

Som CFO kommer du att arbeta brett och affärsnära. Du följer upp, kommunicerar resultat och bevakar lönsamhet samt har ansvar för bokslut, likviditetsplanering, lageranalys, budget- och prognosprocesser. Rollen innebär också ett ansvar för att hantera företagets finansiella instrument. 

I arbetsuppgifterna ingår att utveckla effektiva processer och rutiner samt ansvara för system inom ekonomifunktionen. 

Bakgrund & Profil

Rätt person för rollen har gedigen ekonomisk kompetens, men också ett genuint intresse för affärer, analytisk förmåga, drivkraft och förmåga att leda och driva på utifrån sin plattform som CFO och som del i företagsledningen. 

Vi söker dig som har en högskoleutbildning i ekonomi och mer än fem års erfarenhet som CFO/Ekonomichef från en större organisation. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från detaljhandel, e-handel och/eller entreprenörsledda företag. Rollen är både strategisk och operativ och du bör ha stor vana och kompetens att arbeta i komplexa affärssystem. Vi förutsätter flytande svenska och engelska i både i tal och skrift. 

För att lyckas i denna roll är du en utvecklingsinriktad, prestigelös och tydlig ledare. Du har förmåga att kombinera noggrannhet med affärsmässighet och har ett arbetssätt som passar i ett företag med starka tillväxtambitioner. Du trivs med att motivera och engagera dina medarbetare och kollegor samt att driva förbättringsprocesser. Arbetet innebär många kontaktytor på olika nivåer såväl internt som externt. Det är därför av stor vikt att du har förmåga att samarbeta och att skapa goda relationer. Tjänsten är placerad i Göteborg, men innebär viss närvaro i Grebbestad. 

Om bolaget

Sportshopen tillhör en av de större enskilda aktörerna i Sverige av försäljning inom sport och fritid. Sortimentet består i huvudsak av sportkläder och skor från ledande märkesleverantörer. Företaget utvecklar, tillverkar och marknadsför även egna varumärken och kläder som ska kunna användas vid aktiviteter i hårt klimat året runt. Genom att långsiktigt samarbeta med märkesleverantörer i kombination med egna varumärken har företaget skapat en omfattande tillväxt.

Företaget har ca 250 anställda och omsätter ca 675 MSEK. Huvudkontoret är placerat i Grebbestad där vi 2012 öppnade Nordens största sportbutik (14 000 m2). År 2018 öppnades ett kontor i Göteborg. Läs mer på www.sportshopen.com 

Tillträde

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse under hösten 2020.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Sportshopen med kompetensföretaget Omnistaff. Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev till ansok@omnistaff.se. Sista ansökningsdag är 30:e juni, men då vi arbetar med löpande urval av ansökningar får du gärna skicka in din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor är du välkommen att kontakta oss på Omnistaff.

Kontaktuppgifter: 

Charlotta Persson 0763-921 838 charlotta@omnistaff.se

Mattias Olsson 0707-922 955 mattias@omnistaff.se