MÖNSTERKONSTRUKTÖR – PELLE P

Om bolaget: Varumärket Pelle P grundades 2007 och ägs och drivs av PPY Production AB, med huvudkontor i Billdal utanför Göteborg. VD, grundare och chefsdesigner är Cecilia Petterson – Pelle Pettersons dotter. Cecilia är uppvuxen bland seglingstävlingar och bergstopparna med sin far, vilket har gett henne inspirationen och erfarenheten att arbeta med kläder för den aktiva människan. Pelle Ps klädkollektioner består av funktionskläder designade för att klara tuffa utmaningar inom hav, berg och stad. Kollektionerna är inspirerade av Pelle Pettersons livsstil och prestationer som idrottsman. Varumärkets kollektioner innehåller allt från tekniska sjö-och skidkläder till plagg som lämpar sig såväl på golfbanan som i staden. Pelle P har återförsäljare i Sverige, Norge, Danmark, Finland Tyskland, Storbritannien, Ryssland, Ungern, Tjeckien, Kroatien, Slovenien samt egna Åretrunt-/och Sommarbutiker.

Vi söker nu en erfaren och framåt

MÖNSTERKONSTRUKTÖR

Om tjänsten

Att jobba som Mönsterkonstruktör hos Pelle P innebär dedikerat arbete med produkter anpassade för en aktiv livsstil som ställer höga krav på kvalitet, funktion och passform oavsett vilket användningsområde det gäller. Vi kompromissar inte utan vi utvecklar alltid våra produkter utifrån var och hur de skall användas. Därför söker vi nu vår nya MÖNSTERKONSTRUKTÖR som brinner för att skapa bästa möjliga passform och funktion hos våra produkter samt att vara delaktig i produktutvecklingen i sin helhet. Du kommer att jobba nära Chefsdesignern.  Ert samarbete bygger på viktiga delar i företagets kultur som entreprenörsanda och driv såväl som teamkänsla och prestigelöshet i en god balans. Vi tar i huvudsak fram två kollektioner om året och stundtals är det högt tempo under dessa cykler, något du bör vara van vid sedan tidigare arbete.

Din erfarenhet

Vi söker dig som har en gedigen erfarenhet av mönsterkonstruktion av ytterkläder och tekniska plagg som till ex 2 och 3 lagers produkter (skid och seglarkläder är en bonus) och som vet hur viktigt det är att vara noggrann i arbetet med passform och måttlistor för att skapa bästa möjliga produkt. Du har också erfarenhet av att arbeta i olika PLM-system såsom Yunique och mönsterkonstruktionsprogram som AccuMark eller Lectra samt vana av arbete i Microsofts olika programvaror. Vidare har du lätt för att uttrycka dig i tal och skrift i Svenska och Engelska.

Personlig profil

Som person delar du vår passion för en aktiv livsstil inom till ex Segling, Skidåkning, Golf eller närliggande aktiviteter. Du har ett genuint intresse av mönsterkonstruktion, funktion och material samt brinner för att ta fram de bästa produkterna. Andra egenskaper som passar väl in på dig är till exempel positiv, noggrann, självständig och vana av att hantera olika uppgifter på en och samma gång. Är du dessutom än True Team Player som gillar en kreativ miljö i ett bolag som befinner sig i en spännande tillväxtfas, ser vi med glädje fram emot din ansökan!

Placering och Ansökan

Placering för tjänsten här på Pelle P´s huvudkontor i Billdal, strax söder om Göteborg. För att ansöka till tjänsten sänder du CV och Personligt brev till ansok@omnistaff.se Omnistaff är vår rekryteringspartner i denna rekrytering. Har du några frågor om tjänsten går det bra att sända ett e-mail på mattias@omnistaff.se alternativt ringa telefonnummer +46 707 922 955

Vi tar emot och behandlar ansökningar löpande för tjänsten, så är du intresserad får du gärna sända din ansökan inom kort.

Sista ansökningsdag för tjänsten är: 2020-01-22